X
 

ISO 22000:2005

Konusu:

1.Gıda Güvenli Kavramı Tanımlar ve Terimler (Operasyonel Ön Gereksinim Programı v.b )
2.Gıda Mevzuatı ve Yasal Şartlar
3.Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Değerlendirilmesi
4.Belgelendirme Kuruluşlarının Rolü
5.ISO 22000:2005’in Analizi ; Şartları,İçeriği ,Yorumlanması,Sistem Etkinliğinin Değerlendirilmesi
6.Tehlike Analizi
7.Sistem Dokümantasyonu
8.Denetim, denetim tipleri ve uygunsuzluk tanımları
9.Denetçi / baş denetçi sorumlulukları ve özellikleri
10.Denetim planlama ( Kontrol listesi, denetim planı v.b oluşturma )
11.Denetim ve uygunsuzlukların raporlanması
12.Düzeltici faaliyetlerin değerlendirilmesi
13.Belgelendirme ve akreditasyon hakkında bilgilendirme
14.Pratik çalışmalar
15.Değerlendirme sınavı

Kimler Katılabilir ?

• Kuruluşlarda Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri’nin etkin kurulmasını ve uygulanmasını sağlayacak yöneticiler
• ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi iç denetçisi olmak isteyenler
• Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’nin yürütülmesinde görev alan çalışanlar
• Tedarikçi/ taşeron denetimlerinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi ve tedarik zincirinin istenilen nitelikte işlemesini sağlamak isteyenler
• Taraf belgelendirme kuruluşlarının denetçileri ile aynı bakış açısı ve bilgi seviyesini paylaşmak isteyenler
• Danışmanlar
• Şirketlerinde ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi denetlemek isteyen tüm çalışanlar

Eğitim Süresi: 2 gün (16 saat)

Eğitimci Özelliği: İlgili standart konusunda 40 saat baş denetçi eğitimi almış ve 35 adam/gün denetimi tamamlamış Baş Denetçi olmak, eğitim vermiş olmak